Kronprins Haakon overrakte Kong Olav Vs kreftforskningspris til Terje Johansen for hans verdensledende forskning på celleavfallshåndtering. Utdelingen fant sted i aulaen ved Universitetet i Oslo.

UiT-professor mottok Kong Olav Vs kreft­forsknings­pris

Kronprins Haakon delte mandag ut Kong Olav Vs Kreftforskningspris til professor Terje Johansen ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø.

Utdelingen fant sted på Universitetet i Oslo mandag ettermiddag. Prisen ble tildelt Johansen for hans oppdagelser om sammenhengen mellom kreft og cellenes kildesortering.

Det ble offentliggjort i slutten av april at det var Johansen som skulle tildeles den prestisjefylte prisen og én million kroner for sin forskning.

– Det er en enorm, litt overveldende, ære for meg og for forskningsgruppen min. Dette gir oss ytterligere motivasjon til å stå på videre, sa professoren den gang.

Kreftforeningen har delt ut prisen hvert år siden 1992 for å hedre en forsker som i særlig grad har fremmet kvaliteten på norsk kreftforskning.

– Han er en av verdens mest siterte forskere i vitenskapelige tidsskrifter, og det med god grunn. Hans banebrytende oppdagelser av sammenhengen mellom kreft og cellenes kildesortering vil få stor betydning for pasientene, sa Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i april.

Få med deg ny forskning

Powered by Labrador CMS