Fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran (Ap) på talerstolen i den muntlige spørretimen onsdag.

Prosjekter får 66 millioner til å utvikle havnæringene

Ti nye innovasjonsprosjekter i havnæringene får 66 millioner kroner fra Forskningsrådet til utvikling, sier fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap).

– Ressursene i og ved havet er avgjørende for å nå regjeringens ambisiøse mål for grønn omstilling, eksportvekst, nærings- og industriutvikling. Innovasjonsprosjektene som nå får støtte, vil på ulike måter bidra til å utvikle fremtidens blå næringsliv og skape arbeidsplasser over hele landet, sier Skjæran.

Bruke matavfall for å lage fiskefôr

Spesielt hadde utlysingen for innovasjon i havbruket stor konkurranse om midlene, melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Blant selskapene som har fått innvilget søknaden, er bergensbaserte Greentech Innovators, som skal utvikle en metode for å bruke matavfall som ressurs i havbruksnæringen. Matavfallet skal brukes som næring for dyrking av en mikroalge som igjen kan brukes som ingrediens i fiskefôr.

– Bærekraftig fôr er et viktig satsingsområde for regjeringen. Utvikling av bærekraftig fôr her hjemme kan bidra til å kutte klimautslipp samtidig som vi tar vare på miljøet, trygger matsikkerheten, bygger grønn industri og skaper trygge arbeidsplasser, sier Skjæran.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS