Fant eldgammel babymammut

Moskva (NTB-Reuters): Funnet av en babymammut i den russiske permafrosten gir vitenskapsmenn den beste sjansen noen gang til å lage et genetisk kart over arten som har vært utdødd siden istiden.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er en nydelig liten babymammut funnet i perfekt form, sa Aleksej Tikhonov, visedirektør på det russiske Akademiet for zoologisk vitenskap. Tikhonov har tatt vare på mammuten siden den ble funnet i mai.

- Dette eksemplaret kan gi oss unikt materiale som kan hjelpe oss med endelig å klare å tyde den genetiske sammensetningen av mammuten, sier Tikhonov.

Hunn-mammuten, som døde da hun var seks måneder, fikk navnet Ljuba etter kona til reinsdyroppdretteren og jegeren Juri Khudij, som fant henne i Russlands arktiske Jamalo-Nenetsk-region.

- Da hadde hun ligget i den frosne bakken i opptil 40.000 år, sier Tikhonov.

Jegeren trodde først det var et dødt reinsdyr han hadde funnet da han fikk øye på deler av kroppen til mammuten stikkende ut av snøen. Da han skjønte at det var en mammut, ble vitenskapsmenn sendt til stedet, og mammuten ble transportert til den regionale hovedstaden Salekhard.

Der har hun blitt oppbevart i en spesiell fryseboks siden.

(NTB)

Powered by Labrador CMS