Det finnes mange ulike typer og både brenningsgrad og tilberedningsmåte påvirker stoffene som kaffe inneholder og dermed også hvordan kaffe påvirker kroppen.

Er kaffe sunt?

PODCAST: Kaffe er ikke bare kaffe. Kaffeentusiast og klinisk ernæringsfysiolog Jacob Juel Christensen er gjest i denne episoden av Labprat.

Kaffe er et tema som interesserer de fleste. I Norge er vi på verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking og det diskuteres stadig i media om kaffe er sunt for helsa eller ikke. I denne episoden av Labprat har vi besøk av ernæringsforsker og kaffeentusiast Jacob Juel Christensen fra Avdeling for ernæringsvitenskap som svarer på alt vi lurer på om kaffe og helse.

Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes mange ulike typer og både brenningsgrad og tilberedningsmåte påvirker stoffene som kaffe inneholder og dermed også hvordan kaffe påvirker kroppen. Jacob slår et slag for filterkaffe og det er det gode grunner til.

Du kan også lytte til podcasten på Apple podcasts og Spotify.

Om Labprat

Xiang Yi Kong, Maria Belland Olsen og Ida Gregersen er forskere ved Institutt for indremedisinsk forskning ved OUS Rikshospitalet og jobber alle tre i forskningsgruppen «Immunregulering i aterosklerose og andre kardiometabolske sykdommer».

I podcasten Labprat gir de et innblikk i sin hverdag som forskere. Hva vil det si å være forsker? Hva forsker de på? Og hvordan er forskerlivet? Hver episode tar for et nytt tema som gir et innblikk i alt fra hvordan søke forskningsmidler til ulike laboratoriemetoder og vitenskapelig publisering. Med dette håper de å formidle både kunnskap om forskning generelt og sitt forskningsfelt spesielt

I samarbeid med Joakim Magnus Taraldsen og USIT.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS