Er mennesket natur eller kultur?

Er det omgivelsene som bestemmer hvem vi blir, eller er vi slaver av vår biologi? Debatten er gammel, men ny forskning gir også nye argumenter. Onsdag åpner Vitenskapskafeen i Oslo i nye lokaler. Bjørn Vassnes og Thomas Hylland Eriksen møtes til debatt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Thomas Hylland Eriksen."

Onsdag 24. november er Vitenskapskafeen på plass i sine nye lokaler på Oseania i Prinsens gate 22 i Oslo.

Vitenskapsjournalist og forfatter Bjørn Vassnes presenterer sin nye bok, “Livets dans”, som handler om kjønnsforskning.

Han skal møte Thomas Hylland Eriksen, professor i sosialantropologi. Er mennesket natur eller kultur? spurte Eriksen i sin bok “Røtter og føtter” som kom ut tidligere i år.

Kritikk

Thomas Hylland Eriksen er nok kjent for de fleste, mens Bjørn Vassnes blant annet har blitt tildelt formidlingsprisen for sin vitenskapsjournalistikk.

"Bjørn Vassnes."

Mest kjent er Vassnes kanskje for sin kritikk av vitenskapeligheten og metodene som blir anvendt i kjønnsforskningen, noe som skapte sterke reaksjoner.

Debattleder er Erik Tunstad, biolog og fagredaktør i forskning.no.

Vitenskapskafeen er gratis og åpen for alle, uavhengig av forkunnskaper.

Vitenskapskafeen

Vitenskapskafeen baserer seg på konseptet “Cafe scientifiques”, som har vært en suksess i mange land. Den første kafeen åpnet i Frankrike i 1997, mens England kom etter i 1998. Siden har over 40 kafeer åpnet i Europa.

Konseptet er inspirert av “cafe philosophique” i Frankrike, som filosofene og forfatterne Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir gjorde kjent: et sted for konstruktiv utforskning og oppbygging av ideer.

Les mer…

Vitenskapskafeens nettside, med kart

Kronikk av Bjørn Vassnes i Dagbladet: Okkultisme på forskerloftet

Powered by Labrador CMS