(Illustrasjon: wordart.com)

Sjekk ut de mest populære bloggerne i 2018

forskning.no har mange gode bloggere. Her er de som ble mest lest i 2018.

forskning.no har 50 gjestebloggere. Det er forskere og fagfolk som vil formidle fra sin gren av kunnskapens tre. Noen blogger ofte, andre sjelden. Temaene varierer stort. Her er de som har hatt flest lesere på sin blogg.

1. Hun om hund

Bak bloggen Hun om hund står Emma Garlant, biolog og hundeinstruktør. Hun har skrevet bare et innlegg i 2018: Tiltak for å unngå hundeangrep, men hennes tidligere innlegg blir fortsatt svært godt lest. Det mest leste blogginnlegget i hele 2018 handler om valper:

2. Terje Wahls blogg

Terje Wahl fra Norsk Romsenter blogger om vær og klima. Det har han gjort i mange år og han har en trofast leserskare. Et av hans innlegg slo alle rekorder i antall leserkommentarer: mer enn 1000. Han er nummer to på lista over mest leste bloggere.

3. Forskningssykehuset

Forskere ved Oslo universitetssykehus deler på å skrive innlegg på denne bloggen. Temaene er mange: blødere, treningsdop, kreft, rus og screening. Det innlegget som fikk flest lesere i 2018 er skrevet av Rune Svenningsen og Sissel Oversand:

4. Insektøkologene

Entusiaster står bak denne bloggen. Det er forskere fra NMBU som elsker insekter og som brenner for å fortelle om deres betydning for naturen, mennesker og framtida. Et blogginnlegg på forskning.no blir lest lenge, gjerne i flere år. Det mest populære innlegget fra arkivet til insektøkologene er: Hva skal vi med vepsen? Men honning er årets mest populære tema:

5. En spesialpedagogisk blogg

Veerle Garrels har blogget på forskning.no i ett års tid, men er allerede på femte plass over mest leste bloggere. Garrels forsker på utviklingshemming på Universitetet i Oslo. Innlegget hun skrev om autisme, slo godt an.

6. NIH-bloggen

Ansatte på Norges idrettshøgskole blogger om kroppsøving, idrettsmedisin, psykologi og mange andre temaer. Det mest populære innlegget fra NIHs bloggarkiv er Drit i å trene da vel! Deres mest leste innlegg fra 2018 ble skrevet under vinter-OL i Sør-Korea, da Johannes Klæbo ble tidenes yngste mannlige gullvinner.

7. Fra fjord til bord

Forskere fra Nofima står bak denne bloggen som handler om sjømat. De følger fisk, krabbe og reker fra havet til tallerken. Innlegget som ble mest lest innlegg i 2018 handler om tilberedning av laks.

8. Plantepressa

Er torvfri jord bedre enn jord med torv? Og hvor kommer torven fra? Hvorfor reparerer forskere ødelagt myr og hva har det å si for lagring av karbon. Om alt dette handler det mest leste innlegget fra botanikerne bak Plantepressa.

9. Ragnhild Hutchisons blogg

Ragnhild er historiker og blogget tidligere om mat og tollister fra 1700-tallet. I 2018 viste hun fram prosjektet Oslo havn 1798 - der du kan utforske Bjørvika på din egen pc. Henns mest besøkte innlegg på forskning.no er nettopp fra havneprosjektet:

10. Psykisk helse og rus

Knut Ivar Bjørlykhaug og Esther Ogundipe fra Universitetet i Sørøst-Norge skriver om psykisk helse og rus på denne bloggen. Temaene er demens, barnevern, seksualitet, demens og alkohol i arbeidslivet.

Deres mest leste innlegg handler om barn som har det vanskelig og hva de kan gjøre med det.

Vil du lese enda flere blogginnlegg og finne flere spennende bloggere, sjekk ut bloggsidene våre.

Powered by Labrador CMS