Dekningstallene for HPV-vaksine til gutter blir publisert for første gang i år. De viser en vaksinasjonsdekning på 89 prosent for gutter og 93 prosent for jenter i 2006-kullet.

Høy oppslutning om barnevaksinasjons-programmet i 2022

Det var høy oppslutning om vaksiner til barn og unge i Norge i 2022, viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister Sysvak.

De aller fleste barn og unge har fått sine vaksiner gjennom barnevaksinasjonsprogrammet, viser statistikken for 2022. Norge ligger i verdenstoppen for HPV-vaksinasjon, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

– Vil redusere kreft

HPV-vaksine til gutter født i 2006 og senere ble innført i barnevaksinasjonsprogrammet i 2018. I år er første gang det blir publisert tall for hvor stor andel gutter som har tatt vaksinen.

Tallene viser en vaksinasjonsdekning på 89 prosent for gutter og 93 prosent for jenter i 2006-kullet.

– Den høye oppslutningen om HPV-vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet vil gi store helsegevinster på sikt. Vaksinen er svært effektiv og vil redusere forekomst av HPV-relatert kreft, som livmorhalskreft og andre krefttyper, forårsaket av HPV-viruset, sier leder Margrethe Greve-Isdahl for Barnevaksinasjonsprogrammet i FHI.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV
Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS