Ketil Knutsen har skrevet «I Ettertid» sammen med kollegaer fra andre universiteter og skoler. (Foto: UiS)

Norsk lærebok på andreplass i Europa

Boken «I ettertid» er en lærebok i historie for VG2 og VG3, der Norges- og verdenshistorie fra antikken og fram til våre dager blir presentert. Nå skal den trolig oversettes til engelsk og andre europeiske språk.

Boken vant sølv i kåringen av Europas beste læreverk tidligere denne måneden. Prisen deles ut av Belma (Best Learning Materials Awards), som av mange regnes som selveste Oscar-prisen for lærebokforfattere.

Ifølge en av forfatterne, Kjetil Knutsen, er dette første gang et etablert forlag går såpass radikalt til verks ved å gå bort ifra det mer tradisjonelle oppslagsverket. I stedet har de satset på et helt nytt historieverk med utgangspunkt i personer og dramatiske hendelser. Det tror forskeren vil fenge elever i videregående skoler i mye større grad.

«I ettertid» er utgitt på forlaget Aschehoug og skrevet av Knut Dørum (professor ved UiA), Synnøve Hellerud (lektor og forfatter), Magne Njåstad (professor ved NTNU) og Kjetil Knutsen (førsteamanuensis ved UiS).

Boken konkurrerte med andre lærebøker fra alle andre typer fag og disipliner, og hovedvinneren av prisen i kategorien lærebok for videregående skole gikk til en slovensk lærebok om tyskfaget.

– Det er utrolig kjekt, og jeg er veldig stolt. Det er en anerkjennelse av at vi har lykkes med arbeidet vi har lagt ned for å få på plass et didaktisk og nyskapende læreverk, legger Knutsen.

Powered by Labrador CMS