Unge dropper tannlegen

Stavanger (NTB): Nær halvparten av norsk ungdom ser seg ikke råd til å gå til tannlege på grunn av dårlig økonomi. Spesielt på Østlandet er andelen høy med 58 prosent. Sør- og Vestlandet har 42 prosent.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny landsomfattende undersøkelse blant ungdom mellom 18 og 30 år, avkrefter myten om unges dårlige økonomi, men viser også at hele fire av ti unge må kutte utgiftene så mye at det går ut over ting de mener er nødvendige, skriver Stavanger Aftenblad.

- Går du ikke til tannlegen, skyver du bare utgiftene foran deg og får langt større regning seinere, sier førsteamanuensis Knut Boye ved Norges Handelshøyskole (NHH), og synes at det er lite smart av studentene å droppe tannlegen for å spare utgifter.

Frisør, helsestudio og feriereiser er også blant godene som folk med dårlig råd velger bort, litt flere enn fire av ti.

Hver femte ungdom, flest menn, har fått inkassokrav, og 14 prosent betalingsanmerkning, av dem flest kvinner. Flere unge ser ut til å bruke lånte penger uten å tenke på å betale tilbake i tide.

Hver femte student sier de har dårlig økonomi. Av unge i arbeid er det under ti prosent som vurderer egen økonomi som dårlig.

- Unge har tatt del i velstandsøkningen i samfunnet og opplever selv at de har rimelig god økonomi. De aller fleste håndterer inntekter og utgifter på en langt mer fornuftig måte enn det mange tror, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 Gruppen.

Bare 14 prosent vurderer sin egen økonomi som dårlig eller svært dårlig.

(NTB)

Powered by Labrador CMS