- Te sunnest uten melk

Dårlig nytt for britiske tedrikkere: Melk i teen ødelegger drikkens helsebringende egenskaper, hevder forskere ved Charité-sykehuset i Tysklands hovedstad Berlin.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Te inneholder kjemiske sammensetninger som kalles polyfenoler og som antas å hjelpe blodårene i kroppen til å slappe av og utvide seg, slik at blodomløpet lettes. Men tre ulike kaseinstoffer i melken motvirker polyfenolene, framholdt forskerne tirsdag.

Teorien bygger på undersøkelser av 16 friske kvinner over 50 års alder, som fikk plassert ultralydutstyr på armene og så ble servert en halvliter te. Utstyret sjekket hvordan teen påvirket blodomløpet deres.

- Britene er lidenskapelige tedrikkere, men nesten alle bruker melk i teen, sier Verena Stangl ved sykehuset i Berlin. Dette kan være en del av årsaken til at Storbritannia ikke får bedre kontroll med hjerte-kar-sykdommer, mener hun.

Studien omfatter ikke undersøkelser av den grønne teen som drikkes i store deler av Øst-Asia. De tyske forskningsresultatet er offentliggjort i nyeste utgave av det europeiske medisinske fagtidsskriftet European Heart Journal. (NTB)

Powered by Labrador CMS