Beslutningsforumet som vurderer om nye medisiner skal tas i bruk, sier nei til Okrelizumab (Ocrevus) for de sykeste MS-pasientene. Ifølge MS-forbundet er dette den første bremsemedisin som kan hjelpe mennesker med PPMS. (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Norske MS-pasienter får ikke ny medisin

Den nye MS-medisinen Okrelizumab (Ocrevus) vil koste 200 millioner kroner å innføre. På grunn av kostnaden sier Norge nei til medisinen.

– Vi sier nei til Okrelizumab ut fra den totale kostnaden dette ville medføre for spesialisthelsetjenesten, det er snakk om økte kostnader på om lag 200 millioner kroner, sier Stig Slørdahl, administrerende direktør i Helse Nord og leder av Beslutningsforum, til Dagens Medisin.

Beslutningsforumet mener at det ikke er betydelig forskjell på virkningene av behandling med medisinen Okrelizumab som omtales som en videreutvikling fra medisinen Rituksimab, som er en gammel kreftmedisin som er mye billigere.

– Derfor har vi bestilt en fullstendig metodevurdering fra Folkehelseinstituttet som forventes ferdig i mars 2019, sier Slørdahl.

Medisinen som blant annet MS-forbundet og en rekke leger ønsker godkjent, er for behandling av de dårligste pasientene med multippel sklerose, såkalt primær progressiv multippel sklerose (PPMS).

Powered by Labrador CMS