Det var folketomme gater i Sarpsborg etter at en større gruppe ble satt i karantene.

6 av 10 sier de har brutt karantenereglene

I en ny undersøkelse fra Universitetet i Bergen og FHI kommer det fram at over halvparten bryter karantenereglene. De eldre bryter reglene mest.

I undersøkelsen er 1.704 personer som er blitt satt i karantene eller isolasjon, blitt spurt om de har fulgt reglene. Kun 42 prosent svarer at de gjennomfører karantenetida etter boka, melder NRK.

Blant dem som ikke holder seg hjemme, har en tredel symptomer. Bare en firedel av dem som ikke har symptomer, følger karantenereglene.

I undersøkelsen kommer det fram at de som oftest bryter reglene, er de som er over 50 år. 76 prosent av de mellom 50 og 69 år har brutt reglene minst en gang.

– Det har vært mye snakk om ungdommer som fester, men i vår data er det ungdommen som er desidert flinkest til å etterleve karantene og isolasjon, sier professor i helseøkonomi ved UiB, Bjarne Robberstad, til NRK.

Undersøkelsen regnes som representativ for Norges befolkning, og er den første delen av en stor undersøkelse om hvordan nordmenn har reagert på koronapandemien.

Powered by Labrador CMS