Polarhistorie.no åpnet

Kunnskapsbasen polarhistorie.no er nå offisielt åpnet. Nettstedet inneholder tekst, kart, bilder, animasjoner og film, samt et stort utvalg radioklipp fra NRKs arkiver. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Forsiden til polarhistorie.no."

Statssekretær Halvard Ingebrigtsen fra Kultur- og kirkedepartementet, prosjektleder Stian Bones fra Norsk Polarinstitutt og polfarer Liv Arnesen stod nylig for den offisielle åpningen på Tromsø bibliotek.

- I en tid med økende interesse for de polare områdene, gir polarhistorie.no både samtidsorientering og historisk innsikt i aktuelle problemstillinger.

- Kunnskapsbasen er en ressurs både for skolen og for et bredere publikum, og tåler beskrivelser som “nordområdesatsing” og “et polart kunnskapsløft”, sa historiker Stian Bones i forbindelse med åpningen av kunnskapsbasen.

Tradisjoner

"Prosjektleder og historiker Stian Bones og prosjektmedarbeider Janne Schreuder (t.h.) fra Norsk Polarinstitutt har arbeidet frem nettsiden. Her med polfarer Liv Arnesen på den offisielle åpningen av kunnskapsbasen. (Foto: Ann-Kristin Balto/Norsk Polarinstitutt)"

Norge har lange tradisjoner i polarområdene, og er også det eneste landet i verden med landområder og territorialkrav både i Arktis og Antarktis.

Denne rike arven er betydningsfull, mangfoldig – og til tider omstridt. Med det nye nettstedet blir denne arven digitalt tilgjengelig.

Polarhistorie.no eies av Troms fylkeskommune, Universitetet i Tromsø og Norsk Polarinstitutt, og er støttet av ABM-utvikling.

Lenke:

Se nettsiden: polarhistorie.no 

Powered by Labrador CMS