Helseminister Bent Høie er særlig glad for at brukermedvirkningen i forskningen styrkes. Her er han fotografert under Stortingets spørretime tidligere i år. (Foto: Berit Roald, NTB scanpix)

Mest penger til kreft- og hjerteforskning

Kreftforskning er det området hvor helseforetakene bruker mest forskningsmidler, ifølge en ny rapport fra helseforetakene. Så følger hjerteforskning.

Tallet kommer fram i «Nasjonal rapport om forskning og innovasjon i spesialisthelsetjenesten», som ble overlevert til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) under en forskningskonferanse på Akershus universitetssykehus fredag.

Han er særlig glad for at brukermedvirkningen i forskningen ifølge rapporten styrkes.

– Fra 2014 til 2017 har andel midler som går til prosjekter som har rapportert brukermedvirkning blitt nesten tredoblet. Det er i tråd med utviklingen av pasientens helsetjeneste, sier Høie.

Rapporten tar også for seg hvordan forskningsarbeidet fordeler seg mellom kjønnene. 2017 var det første året da andelen publiserende kvinnelige passerte tallet for mannlige forskere, med en fordeling på 50,1 prosent for kvinner og 49,9 prosent for menn.

Powered by Labrador CMS