En notis fra Nordlandsforskning - les mer.

Statsråd Iselin Nybø hilste til Nordlandsforskning via video.

Feiret 40 år med Nordlandsforskning

Jubileumskonferanse, Lytring og festmiddag. 40-åringen Nordlandsforskning ble feiret med stil.

Klokken nærmer seg 2000, torsdag 21. november 2019. De over 100 festkledde gjestene i Stormen konserthus’ Lille Sal vender blikket mot toastmaster Einar Lier Madsen. Den nylig pensjonerte forskeren har brukt den siste uken i Nordlandsforsknings arkiver, der han har funnet ut et og annet han ønsker å dele med kveldens forsamling.

– Omregnet til dagens kroneverdi har Nordlandsforskning tjent drøye 1,3 milliarder kroner siden oppstarten. Hvis vi regner med at 70 prosent av disse inntektene kommer fra Oslo, betyr dette eksportinntekter til Nordland på over 900 millioner kroner.

Lier Madsen har mer på lager.

– Nordlandsforskning har produsert nærmere 700 forskningsrapporter og i hvert fall 17 personer rundt omkring i landet kan takke Nordlandsforskning for at de i dag har professortitler.

Det var flere enn toastmasteren som hadde fine ting å si om Nordlandsforskning denne kvelden. En videohilsen fra forskningsminister Iselin Nybø satte tonen, før blant andre rektor ved Nord universitet Hanne Solheim Hansen, fylkesråd for næring Ingelin Noresjø og nærings- og utviklingssjef Hanne Østerdal fulgte opp.

Administrerende direktør Iselin Marstrander kunne etterpå si seg godt fornøyd med feiringen av jubileet.

– Vi hadde en fantastisk flott markering av Nordlandsforsknings 40 år i regionen. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger om en svært relevant konferanse på dagtid, der vi både fikk presentert egen forskning og forskere, og spennende prosjekter i omgivelsene våre knyttet til temaene bærekraft, digitalisering og omstilling, sier hun.

Jubileumskonferansen tok for seg disse tre store globale trendene eller utfordringene, som også krever lokale og regionale løsninger.

– På mange måter representerer dette vår styrke, at vi evner å være relevant både regionalt og globalt og kan knytte sammen regionens behov til internasjonale problemstillinger og prosjekter, sier Marstrander.

Les mer om jubileet på hjemmesidene til Nordlandsforskning

Powered by Labrador CMS