
Vil redusere bruken av plast i matemballasje
– Vi å finne løsninger som gjør det mulig å redusere plastbruken, sørge for mer gjenvinnbare materialer i matemballasje, og samtidig sikre at maten beholder både kvaliteten og holdbarheten, forteller seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima.
Hun er ansvarlig for forskningsdelen i det nyoppstartede prosjektet ReducePack.
Både matprodusenter og leverandører innen emballasje, etiketter og pakkemaskiner, deltar i prosjektet.
– Vi må utnytte ressursene optimalt, og det betyr minst mulig avfall. Det handler om både å ta vare på maten og benytte emballasjeløsninger som er gunstig fra et miljøståsted, sier Marit Kvalvåg Pettersen.
Det er spesielt tre måter prosjektdeltakerne vil jobbe med å redusere avfallet:
- Redusere plastforbruket ved å utvikle nye emballasjematerialer basert på fiber som råstoff
- Reduserer plastforbruket ved å utvikle emballasjeløsninger med redusert materialforbruk
- Redusere plastbruken ved å utvikle, tilpasse og utnytte materialer som er gjenvinnbare
Les mer om prosjektet på nettsidene til Nofima.