Ledere, kulturarbeidere, ansatte og andre i helsesektoren fikk lære mer om forskning på musikk og helse. (Foto: Thomas Jergel, Camerat)

Musikk med kraft og effekt på hjernen

– Musikk har magisk kraft og en fantastisk virkning på hjernen, sa Geir Olve Skeie på en konferanse om Musikkbasert miljøbehandling.

Ifølge overlegen så er det helse i hver tone. For musikk viser seg å være et effektivt virkemiddel ved behandling av sykdommer relatert til hjernen og nervesystemet; Demens, Parkinsons sykdom, hjerneslag, dysleksi og psykiske lidelser kan påvirkes og behandles med musikk, og forskning viser at behandlingen gir gode resultater.

Leder for Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse, Kari Midtbø Kristiansen, setter stor pris på samarbeidet med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg om Musikkbasert miljøbehandling.

– Musikk er viktig for oss alle, og systematisk og personsentrert bruk av musikk i miljøbehandling kan være en viktig del av behandlingen for mange. Vi er derfor glade for å ha fått på plass ABC Musikkbasert miljøbehandling som del av det vårt ABC-tilbud, sier hun.

Les hele saken om musikk på nettsidene til Aldring og helse

Powered by Labrador CMS