Immun mot kaffekick?

Drikker du kaffe for å få et våkenspark bak om morgenen, er det ikke så lurt å helle innpå av den sorte drikken i tide og utide.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaffe. (Foto: iStockphoto)

Det rapporterer i hvert fall engelske forskere i Neuropsychopharmacology, et av tidsskriftene til Nature Publishing Group.

Folk som inntar mye kaffe utvikler en toleranse både mot de effektene av koffein som kan skape uro/engstelse, og de som gir årvåkenheten en boost, ifølge studien.

Skjønt; mang en storkonsument av den sorte drikk har vel slurpet innpå et dugelig krus, og følt seg minst litt mer i vater…

- Selv om personer som drikker mye kaffe føler seg kvikkere av koffeinen, særlig etter morgenkaffen eller -teen sin, er det dokumentasjon som peker mot at den faktisk bare setter effekten av akutt koffeinabstinens i revers.

Det skriver professor Peter Rogers ved Bristol University og kolleger i studien, ifølge BBC News.

Så selv om kroppen kan føles bedre, ser man snarere ut til å bevege seg fra minussiden til null, enn å få en reell våkenheteffekt, ifølge forskerne. Stordrikkeren kommer tilbake i en slags normalposisjon.

379 personer deltok i studien, og de var delt i to grupper. Den ene besto av personer som drakk fra minst én til seks kopper kaffe daglig. I den andre gruppen var folk som drakk svært lite eller ingen kaffe.

Les mer: 

BBC News: ‘People become immune to coffee boost’, experts believe

ABC Science: Caffeine addicts get no real perk

University of Bristol: Coffee consumption unrelated to alertness (pressemelding)
 

Powered by Labrador CMS