Den spionsiktede mannen som jobbet ved Universitetet i Tromsø sitter varetektsfengslet i Norge, men etterforskes også i Brasil for dokumentforfalskning.
Den spionsiktede mannen som jobbet ved Universitetet i Tromsø sitter varetektsfengslet i Norge, men etterforskes også i Brasil for dokumentforfalskning.

Spionmistenkt gjesteforsker etterforskes i Brasil

Den spionsiktede gjesteforskeren som sier han er brasilianer, etterforskes i landet. Brasil vurderer å be om å få ham utlevert.

Mannen sier selv at han heter José Assis Giammaria (37) og er brasilianer, men norsk politi mener han er en russisk borger med navn Mikhail Valerijevitsj Mikusjin (44). Mikusjin knyttes til den militære russiske etterretningstjenesten GRU.

Den spionsiktede mannen sitter varetektsfengslet i Norge, men etterforskes også i Brasil for dokumentforfalskning, bekrefter påtalemyndigheten der til VG.

– Det føderale statsadvokatembetet etterforsker disse mulige kriminelle forholdene, skriver kommunikasjonsansvarlig Caio Andrade ved statsadvokatembete i Brasil til VG.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Brasil vurderer også å be om å få mannen utlevert fra Norge.

Mannen arbeidet som gjesteforsker ved Universitetet i Tromsø før han ble pågrepet og siktet for spionasje av Politiets sikkerhetstjeneste 24. oktober.

Fredag forlenget Oslo tingrett varetektsfengslingen av ham med fire nye uker. Han må sitte i fullstendig isolasjon fram til 9. desember.

Mannen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen i Norge og begjærte seg løslatt.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS