Smiiiiil

Har du et lett forførende smil på lur?

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Om du er kvinne og har lyst til å forføre en ukjent mann da hjelper det med et aldri så lite smil.

Konklusjonen er hentet fra en studie ved Université de Bretagne-Sud, men kunne strengt tatt vært hentet fra ”University of the bleedin’ obvious”, for å stjele et begrep fra den britiske avisa The Independent.

Uansett: Professor Nicolas Guéguen ved det franske universitet hevder nå å ha vitenskapelig bevis for smilets forførende effekt.

På pub

Guéguens studie har ifølge avisa Libération blitt gjennomført på en pub i den vestfranske byen Lorient der en kvinne på 20 år ble plassert ut og hadde i oppgave å se alle menn som kom inn i lokalet inn i øynene i løpet av to sekunder.

I halvparten av tilfellene smilte hun til mennene, mens de andre mennene ikke ble møtt med et smil.

Deretter skulle kvinnen sette seg ved et bord i nærheten av den utvalgte mannen for å bla i et tidsskrift.

Hvert 30 sekund noterte en observatør hvorvidt mannen så bort mot kvinnen, før han eventuelt gikk bort og satte seg hos kvinnen. Etter ti minutter skulle hun forlate lokalet, uansett resultat.

Hos de 100 menn som uvitende deltok i studien var resultatet dette: Av de 50 som fikk et smil tok elleve kontakt med kvinnen. Av de som ikke fikk et smil tok bare to personer kontakt.

Blant de som ikke tok kontakt var det gjennomsnittlige antallet blikk i retning kvinnen 7,02 for de som ble innvilget et smil, mot 2,01 hos de som ikke fikk et smil.

Det kan selvsagt innvendes at studien burde ha blitt gjennomført med flere forskjellige kvinner, den franske forskeren er likevel klar i sin konklusjon: Det hjelper med et smil. Voila! Vive le sourire!

Smil og haik

Dette er forøvrig ikke den første studien av sitt slag Nicolas Guéguen har gjennomført. Libération viser til at Guéguen sammen med en kollega i 2004 gjennomførte en studie der konklusjonen var at kvinnelige haikere hadde lettere for å lykkes dersom de smilte.

Hos mannlige haikere hadde imidlertid ikke smilet en spesiell effekt.

Det stanser ikke med dette: Ifølge den franske avisa har samme forsker funnet det interessant å studere hvorvidt det er en sammenheng mellom kvinners bryststørrelse og hvorvidt de lykkes som haikere.

Nær 1200 bilister, hvorav 774 menn og 426 kvinner, har blitt presentert for en kvinnelig haiker med varierende bryststørrelse. Og konklusjonen: Det var en fordel med store bryst.

Referanse:

Studien ” The Effect of a Woman’s Smile on Men’s Courtship Behavior” er utført av Nicolas Guéguen ved Université de Bretagne-Sud.

Powered by Labrador CMS