Statsmeteorologene Rebecca Roggentin og Mette Sundvor Skjerdal går igjennom hvor lenge skisesongene rundt omkring i landet kommer til å bli kortet ned i løpet av de neste 30 årene. (Illustrasjonsfoto: Rob Kints / Shutterstock / NTB scanpix)

Kan du gå på ski i Norge om 30 år?

PODCAST: Det blir både varmere og våtere i fremtiden som følge av klimaendringene. Hvordan blir snøsesongen i fremtiden?

I denne episoden av Værpodden snakker statsmeteorologene Rebecca Roggentin og Mette Sundvor Skjerdal om hva som påvirker mengden snø vi har i Norge.

– De siste 30 årene har jo allerede skisesongen blitt kortet ned med en måned i Oslomarka, sier Roggentin.

Klimaforskerne er enige om at snøsesongene kommer til å bli påvirket i årene som kommer. Det skal bli varmere, noe som gjør at snøen legger seg senere på fjellet om høsten, og så kommer den også til å smelte tidligere om våren. Men det ventes også mer nedbør, noe som gjør at det enkelte steder faktisk kan bli mer snø – for eksempel i høyfjellet.

Sammen går de igjennom hvor lenge skisesongene rundt omkring i landet kommer til å bli kortet ned i løpet av de neste 30 årene.

– Det er store forandringer som er ventet, og det er jo rart å forestille seg hvordan det vil bli, selv om prognosene er ganske klare, sier Skjerdal.

Hør episoden her:

Powered by Labrador CMS