En notis fra Høgskolen i Innlandet - les mer.

Høgskolen i Innlandet og Høgskolesenteret i Kongsvinger har fått 20 studieplasser til å starte opp nye studietilbud i bærekraftsøkonomi. F.V.: Frank Larsen, Kristin Stevik, Vegard Herlyng, Jens Uwe Korten og Peer Jacob Svenkerud. (Foto: Høgskolen i Innlandet).

Skal tilby Norges første studium i bærekrafts-økonomi

Høgskolen i Innlandet skal sammen med Høgskolesenteret i Kongsvinger etablere Norges første studieløp i bærekraftsøkonomi.

Regjeringen har i revidert nasjonalbudsjett satt av penger til 20 studieplasser i bærekraftsøkonomi. Høgskolen i Innlandet og Høgskolesenteret i Kongsvinger søkte høsten 2018 om å starte et slikt tilbud i Kongsvinger.

– Det er fantastisk vi nå har fått disse studieplassene og vi gleder oss til bygge opp studiene. Dette blir en viktig satsing for Handelshøgskolen Innlandet, sier dekan Peer Jacob Svenkerud.

Frank Larsen, som er styreleder i Høgskolesenteret i Kongsvinger, mener studiet vil gi ledere som kan ta de riktige bærekraftige beslutningene i næringslivet:

– Gjennom kombinasjonen av bærekraft og økonomi vil studiet gi bedrifter kompetanse til å integrere bærekraft i hele sin forretningsmodell. Ikke bare som en greie de jobber med på siden av alt det viktige som økonomi, forretningsutvikling og marked. Norge henger etter på grønn vekst, sier Larsen.

Også daglig leder Vegard Herlyng ved Høgskolesenteret er svært fornøyd med tildelingen:

– At en slik langsiktig finansiering kommer på plass er avgjørende. Vi har sammen med næringslivet påvist et stort kompetansegap og gleder oss veldig til å utvikle et helt nytt studieløp der bærekraft gjennomsyrer studieplanen. Et slik tilbud finnes ikke i Norge i dag, sier Herlyng.

Målet er at studiumet er klart høsten 2020.

Les mer på nettsidene til Høgskolen i Innlandet

Powered by Labrador CMS