Studien viser at personer som har fått hjernerystelse, generelt har halvannen gang så stor risiko for ikke å være i ordinært arbeid fem år senere sammenlignet med kontrollgruppen. (Illustrasjon: Puwadol Jaturawutthichai, Shutterstock, NTB scanpix)

Studie: Hjernerystelse øker risikoen for arbeidsledighet

Dersom du slår hodet og pådrar deg hjernerystelse, øker risikoen for at du fem år senere står utenfor arbeidsmarkedet, viser ny dansk undersøkelse.

Forskere fra Københanvs Universitet og Dansk Center for Hjernerystelse står bak studien, som er publisert i A4 Nu.

Forskerne har fulgt rundt 20.000 pasienter som har pådratt seg en hjernerystelse, og sammenlignet resultatet med resultatene fra en kontrollgruppe på samme størrelse.

Studien viser at personer som har fått hjernerystelse, generelt har halvannen gang så stor risiko for ikke å være i ordinært arbeid fem år senere sammenlignet med kontrollgruppen.

– Det ikke så overraskende, men forskjellen er større enn vi hadde forventet, sier Heidi Graff, en av forskerne bak undersøkelsen.

– Hvis alle dine ressurser har blitt brukt til å kjempe med varige smerter eller konsentrasjonsvansker, har man ikke overskudd til å jobbe i tillegg, sier Hana Malá Rytter, leder av Dansk Center for Hjernerystelse.

Studien viser også at pasienter som har pådratt seg hjernerystelse, også har større risiko for tidlig død.

Powered by Labrador CMS