Annonse

Fransk-norsk verdiskaping

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Internasjonalt samarbeid er et viktig ledd i kompetanseutviklingen for matindustrien. Innovasjonsgraden øker med samarbeid over landegrensene.

Gjennom samarbeidet med den franske matkompetanseklyngen Vitagora ønsker matforskningsinstiuttet Nofima å bidra til kompetanseoverføring mellom norske og franske mataktører. Fransk-norsk stiftelse bidrar til finansieringen.

I år reiste representanter fra Nofima, Innovasjon Norge og flere norske næringsmiddelbedrifter til Dijon og Vitagoras årlige forskningskongress. Her kommer de norske aktørene i kontakt med relevante og kompetente franske samarbeidspartnere.

I tillegg til selve forskningskongressen organiserte Vitagora i samarbeid med Nofima og Innovasjon Norge bedriftsbesøk til potensielle samarbeidspartnere.

Welience er et selskapet som opererer i leddet mellom forskningsinstitusjoner og matindustri. Gjennom å kartlegge hvilke utfordringer bedrifter har, hjelper de til med å finne frem til de aktuelle forskerne. En del av deres forretningsidé er å utvikle nye løsninger på eksisterende produkter. Eksempler på slike er saus med form som en ostskive og honning i kremet form. Den skivbare sausen som ble utviklet med tanke på bruke på sandwicher og hamburgere, vekket interessen til flere av de norske deltakerne.

Powered by Labrador CMS