Rundt 7000 personer deltok i støttemarkeringen på Festplassen i Namsos for å bevare Nord universitet i Namsos. (Foto: Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa, NTB scanpix)

Nord-rektor har snudd om Namsos

Konstituert rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet har gjort flere endringer i sin nye innstilling om studiestedstruktur ved universitetet.

Ifølge en pressemelding om sin innstilling til vedtak i struktursaken, står hun fortsatt ved å foreslå studietilbudet på Nesna og Sandnessjøen avviklet. Når det gjelder Namsos, som var tenkt som et utdanningssted med nett- og samlingsbasert tilbud, har hun snudd.

– I region Namdal skal vi videreføre en heltidsstudie i sykepleie. Vi skal fortsette med vernepleierutdanning og vi skal også ha farmasiutdanning, sier Hansen til Namdalsavisa.

Paramedisinutdanningen blir imidlertid satt på vent.

Kraftig motstand

Det har vært kraftig motstand mot forslaget om nedskalering av studietilbudet i byen.

I slutten av april samlet Namsos-bandet DDE 7000 mennesker til protest mot den foreslåtte flyttingen av sykepleie- og paramedisin-utdanningen til hovedcampusene i Bodø og Levanger.

Selv om namsosingene kan juble, står Nord-rektoren fremdeles ved at det beste er å legge ned studietilbudene på Nesna og i Sandnessjøen, etter å ha mottatt nær 263 høringsuttalelser i saken.

Vil legge ned Nesna og Sandnessjøen

Nord universitets forslag om å nedskalere og avvikle studietilbudet, har vakt stor oppstandelse og møtt kraftig motstand i lokalbefolkningen, blant studenter, ansatte og opposisjonen på Stortinget.

Argumentene imot nedleggelse er blant annet at lærerskolen i Nesna scorer høyt på både resultater og elevtilfredshet.

– Dette handler om å finne den beste løsningen for Nord universitet på lang sikt. Vi må ha mer forskning, høyere og lik kvalitet i utdanning og disponere ressurser fra infrastruktur til faglig utvikling, sier rektoren.

Endelig vedtak om studiestedsstrukturen fattes på et styremøte 26. juni. Omstillingsperioden vil bli på inntil tre år, og alle studentopptak i 2019 går som planlagt. Ifølge rektoren vil rundt 120 ansatte bli berørt.

Powered by Labrador CMS