Formidlingspris til Egil Lillestøl

Forskningsrådets formidlingspris 2007 går til fysikkprofessor Egil Lillestøl. - Lillestøl har i over 25 år drevet utstrakt formidling av grunnleggende fysikk for både skolelever og publikum, heter det i juryens begrunnelse.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Formidlingsprisen

Forskningsrådets formidlingspris er en belønning for forskningsformidling av særlig høy kvalitet.

Formidlingsprisen for 2007 gis til professor Egil Lillestøl, Institutt for fysikk og teknologi, Universitetet i Bergen.

Prisen er på 200 000 kroner.

Lillestøls forskningsformidling har vært i form av blant annet foredrag, tv-programmer, artikkelserier i aviser, foredrag på skoler, European Space Camp og CERNs sommerskole.

- Lillestøl er en forsker som strekker seg lang for å være tilgjengelig og som med stor velvilje stiller opp på ulike arenaer. Han er dessuten svært imøtekommende for pressens mange, ulike behov, mener juryen.

 

Videre mener juryen at Lillestøls allmennrettede formidling er av meget høy kvalitet, noe som er bekreftet gjennom utmerkelsene og prisene han har mottatt.

- Det ligger stor faglig kunnskap og sterk faglig integritet bak Lillestøls formidlingsaktivitet. Med sin evne til å popularisere og benytte seg av ulike medier og formidlingsformer har han vært en foregangsperson i Norge, heter det i pressemeldingen.

Lillestøls navn er for mange synonymt med fysikkfaget.

Juryen mener Lillestøl skal ha noe av æren for dagens økende interesse for naturvitenskap blant ungdom, gjennom sitt iherdige arbeid med popularisering og kommunikasjon av grunnleggende fysikk og naturvitenskap.

Lillestøl har i senere år blant annet vært opptatt av energispørsmål og en mulig løsning på energiutfordringene i form av en akseleratordrevet kjernereaktor basert på grunnstoffet Thorium.

Prisen deles ut i Oslo Konserthus onsdag kveld i forbindelse med Forskningsrådets festaften for norsk forskning.

Powered by Labrador CMS