Aker legevakt har satt opp en prøvetakingsstasjon der personer som mistenker at de er smittet av koronaviruset, kan komme med bil.
Aker legevakt har satt opp en prøvetakingsstasjon der personer som mistenker at de er smittet av koronaviruset, kan komme med bil.

Forskningspodden:
Hvor lenge skal smitteverns­tiltakene vare?

Hør hvorfor mange flere må smittes, før helsemyndighetene vil lette på restriksjonene og hvilke ukjente symptomer på covid-19 du må være oppmerksom på.

- Vi tror ikke det er mulig å stoppe epidemien, sier Geir Bukholm, områdedirektør i avdeling for Ledelse og stab for smittevern, miljø og helse ved Folkehelseinstituttet til forskning.no.

Han forteller at Folkehelsinstituttets siste anslag antyder at 40-60 prosent av befolkningen kan bli smittet i Norge.

Da vil til slutt så mange i befolkningen ha blitt immune at sykdommen ikke lenger sprer seg.

Men Bukholm ser for seg at epidemien vi nå er midt oppi vil pågå i en stor del av 2020.

En av de store utfordringene med koronaviruset er at sykdomsforløpet kan være alt fra nesten ingenting til kraftig lungebetennelse og død. Det gjør det svært vanskelig å vite hvor mange som egentlig er smittet.

Men de siste dagene har det også kommet forskning som viser at både diaré og tap av smaks- og luktesans kan være symptomer på at du har blitt smittet av covid-19-viruset. Hør mer i Forskningspodden. Podcasten er laget i samarbeid med Fritt Ord.

Hvor finner du podcasten?

Du kan lytte til podcastene våre på alle plattformer. F.eks. iTunes og Spotify.

Powered by Labrador CMS