Sondre Liverød er psykolog og jobber som terapeut ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.
Sondre Liverød er psykolog og jobber som terapeut ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

– Sorgen over barnløshet er nok under­kommunisert

PODCAST: En av seks kvinner og en av fire menn har ikke barn ved 45-årsalder. Likevel er dette noe vi ikke snakker åpent om i samfunnet.

Sondre Liverød er psykolog og jobber som terapeut ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinet WebPsykologen.no og lager podkasten Sinnsyn. I denne episoden av podkasten Barnløs på godt og vondt dykker vi ned i temaet barnløshet på en undrende måte.

– Sorgen over barnløshet er nok underkommunisert og kanskje overdøvet av denne barnefikseringen som er i samfunnet, sier Liverød.

Liverød forteller at han tenker at han nedprioriterer vennesirkelen fordi han har barn. Rett og slett fordi de tar for mye av tiden hans.

– Hvis jeg skal vinne helse, så skal ikke jeg gå på helsestudio, men jeg skal prioritere vennskap høyere, sier Liverød

– Vi tar ikke nok stilling til egne verdier

Vi lever med stadige forventninger fra familien vår, oppvekstmiljø og samfunnet rundt.

- Vi bør hele tiden minne oss på hva som er motivasjonen bak det vi driver med, hvorfor blir det så viktig og hvem har satt den standarden som jeg skal leve opp til. sier Liverød.

Det ligger mye mislykkethet i det å ikke innfri forventninger og han mener vi bør ta mer oppgjør med oss selv, å være mer tro mot våre verdier.

– Hvis du ikke lever opp til standarden vil du føle deg kronisk tilkortkommen.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Om podcasten

Kunnskap og åpenhet om barnløshet til de som kjenner seg igjen og til alle andre. Alle vet vi om noen som ikke har barn, men sjelden historiene bak. Dette temaet må vi kunne snakke åpent om! Selv har jeg strevd med å få barn i ti år. I denne podcasten intervjues forskere, folk som reflekterer og andre som deler sine egne erfaringer. Vi lever i et samfunn som er veldig familiesentrert og det å ikke ha barn kan føre til et utenforskap. Jeg vil bidra til å fjerne fordommer, forventninger og tabuer. En hjelp til deg som strever med å få barn og økt innsikt om et sårbart, viktig og samfunnsaktuelt tema til alle dere andre.

Podcasten finnes også på Podbean.

Powered by Labrador CMS