Forsknings- og utdanningsminister Sandra Borch (Sp) kunngjorde fredag kveld at hun trekker seg som statsråd. Avgangen kommer etter at det ble avslørt at Borchs masteroppgave fra 2014 inneholder passasjer som er identiske med eldre masteroppgaver fra andre studenter.

Universitetet i Tromsø skal undersøke Borchs masteroppgave

Pro-rektor Kathrine Tveiterås ved UiT Norges arktiske universitet sier at de nå vil gjøre nærmere undersøkelser av Sandra Borchs (Sp) masteroppgave.

Sandra Borch leverte sin masteroppgave i 2014. Fredag trakk hun seg som statsråd og innrømmet å ha kopiert avsnitt fra andre masteroppgaver. De var ikke oppgitt som kilde.

– Når det kommer meldinger om fusk eller mistanke om fusk, innebærer det at vi vil gjøre nærmere undersøkelser. Dette gjelder generelt og er ikke unikt for denne saken, sier Tveiterås til Dagbladet.

Borchs masteroppgave ble undersøkt av UiT og ikke registrert som fusk da den ble levert.

Men systemet for plagiatkontroll som UiT benyttet den gang, hadde ikke oppgaver fra andre universiteter inkludert i sin database. Masteroppgavene som Borch har hentet tekst fra, er skrevet ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

Borch risikerer nå å miste mastergraden i rettsvitenskap og bli utestengt fra universitetet, sier jussprofessor Terje Einarsen ved Universitetet i Bergen til VG.

– Hun blir ikke satt i fengsel, og hun kommer ikke til å bli ilagt bøter, sier han.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS