Bak sexy kvinnestemmer

En svært sjarmerende kvinnestemme kan muligens avsløre noe grunnleggende. Men hva? 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Å forstå hverandre er en ting, å skjønne hva en sjarmerende stemme betyr, er nok ikke helt enkelt det heller. De mest fruktbare kvinnene har de mest attraktive stemmene, ifølge ny studie."

 

Det er for eksempel ikke gitt at sexy stemmeleie betyr at drømmemannen sitter til bords.

Forklaringen kan heller være at hun er på sitt mest fruktbare, og at stemmen derfor endrer seg noe i forhold til resten av menstruasjonssyklusen, ifølge ny studie.

Den viser at kvinnestemmene som ble vurdert som de mest attraktive, tilhørte kvinnene som var i fasen rundt eggløsning.

For å komme frem til resultatet, lot forskere en gruppe studenter høre lydopptak av kvinner som teller fra 1 til 10 på fire forskjellige tidspunkter i syklusen, skriver New Scientist.

Både de mannlige og kvinnelige studentene pekte ut stemmene til de fertile som mest tiltrekkende.

Subtile endringer

Forskerne Gordon Gallup og Nathan Pipitone og ved State University of New York, Albany, USA står bak studien.

Gallup sier stemmeforandringene støtter et syn om at kvinnen er ”annerledes” ved eggløsning. Men kan endringene være så små at de er for vanskelige å oppfatte for mannfolk utenfor forskernes forsøk?

Det finnes ingen ytre, åpenbare tegn på at en kvinne er på sitt mest fruktbare. I dyreverdenen er det annerledes. Der kan kjønnsorganene til parringsklare hunnpattedyr svulme opp, noe som skulle gi hannen mer enn en antydning om status.

Gallup mener bevismengden er økende med hensyn til subtile endringer hos kvinner som er på det mest fruktbare.

- Det inkluderer endringer i følsomheten overfor lukter, og hvor seksuelt mottakelig man er, sier Gallup til New Scientists nettutgave.

Humøret svinger

En ekspert på stemmer og tiltrekning sier at man kanskje ikke har noen praktisk nytte av hårfine stemmeforskjeller i en dagligdags settingi, melder BBC:  

- Det manglende leddet her er å finne ut hvordan dette fungerer i en vanlig samtale. Så er en annen ting at kvinner har humørsvingninger i løpet av menstruasjonssyklusen.

- Folk kan rett og slett være mer tiltrukket av en kvinne som høres glad ut, enn en som er fruktbar, sier David Feinberg ved Mc Manchester University, Kanada.

Referanse:

Evolution and Human Behavior, DOI: 10.1016/j.evolhumbehav.2008.02.001

Les mer: 

New Scientist: ‘Sexy’ voice gives fertile women away

BBC: Fertile women have sexier voice
 

 

 

Powered by Labrador CMS