Liten asteroide i nærkontakt med jorda

En liten asteroide har nylig bommet på jorda med bare 88 000 kilometer. Det er første gang et annet himmellegeme passerer så nær vår planet, meldte BBC fredag.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Steinen med en diameter på mellom fire og åtte meter passerte jorda 27. september. Avstanden var på det nærmeste mindre enn en firedel av distansen mellom jorda og månen, skrev den britiske rikskringkastingen på sine nettsider.

Hvis asteroiden hadde kommet inn i jordas atmosfære, ville det imidlertid ikke ha ført til noen katastrofe, kunne nettstedet news.bbc.co.uk berolige sine lesere med. Den ville ha brent opp lenge før den traff jordoverflaten.

Folk på jorda ville i så fall ha sett den som en ildstripe, det vi kaller et stjerneskudd, opplyser fagfolk til BBC. Asteroiden med betegnelsen 2003 SQ222 slo den forrige rekorden for nære passeringer, som ble satt i 1994 av 1994 XM1 med 108.800 kilometer.

Det kan være godt å vite at ingen av disse himmelske steinbitene var noen alvorlig trussel. Mindre beroligende er det kanskje at astronomene ikke oppdaget 2003 SQ222 før 11 timer etter at den hadde passert punktet nærmest jorda.

(NTB)

Powered by Labrador CMS