Årets helse- og trivselsundersøkelse viser at det er store forskjeller i hvordan studentene opplever miljøet på studiestedet.
Årets helse- og trivselsundersøkelse viser at det er store forskjeller i hvordan studentene opplever miljøet på studiestedet.

Store forskjeller i hvor studentene trives best

Det er store forskjeller i hvordan studenter opplever miljøet på studiestedet, viser årets helse- og trivselsundersøkelse for studenter.

Forrige uke ble Studentenes helse- og trivselsundersøkelse ( SHoT ) lagt fram og avdekket at mange studenter sliter mer enn før. Men undersøkelsen viser også at det er store forskjeller i hvordan studentene opplever miljøet på studiestedet, skriver Khrono.

Høyest andel fornøyde studenter finner vi ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) på Rauland. Der oppgir 93 prosent av studentene at det er fornøyde med studentmiljøet. Dernest kommer Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) med 90 prosent, og Politihøgskolen i Stavern med 81.

I den andre enden av skalaen ligger Hammerfest (UiT), der 51 prosent oppgir at de er misfornøyd. Nord universitet i Vesterålen (50 prosent) og Oslo Met på Kjeller (46 prosent) følger på plassene bak.

Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Marie Godal Dam, sier hun er overrasket over at forskjellene fra sted til sted er såpass store.

– Slik skal det ikke være. Alle skal ha rett til et godt studentmiljø uavhengig av hvor i landet de studerer, sier Dam.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS