I september var det slutt på en æra da dronning Elizabeth døde etter 70 år på tronen. Her kong Charles under begravelsen.

Året da alt skjedde i Storbritannia

PODCAST: I årets siste episode av Pod Britannia oppsummerer vi året 2022 og snakker om hva som har gjort størst inntrykk i det som har vært et svært begivenhetsrikt år.

Politisk har året vært svært kaotisk. Det har vært rene svingdøra i Downing Street 10, statsministere har kommet og gått. Britene har måtte forholde seg til tre av dem i år - Boris Johnson, Liz Truss og Rishi Sunak. Truss måtte gå av etter bare noen uker i statsministerstolen.

I september var det slutt på en æra da dronning Elizabeth døde etter 70 år på tronen.

I Nord-Irland var det i mai et historisk valg, der et nasjonalistisk parti, pro-irsk parti, Sinn Féin, for første gang ble størst. Det er fortsatt ingen nordirsk regjering på plass.

I Skottland har ønske om en ny folkeavstemning om selvstendighet igjen vært høyt oppe på dagsordenen, og har også vært tema i britisk høyesterett.

Vi snakker om alt dette i podkasten, og ser også framover mot 2023. Klarer det konservative partiet å reise seg etter det som har vært et miserabelt år? Labour ligger nå langt foran på alle meningsmålinger. Hva er sjansene for at Nord-Irland får en ny regjering? Og hva skjer i Skottland?

Du kan høre episoden i Apple Podcast, Spotify eller på nettsiden britiskpolitikk.no, som står bak podkasten.

Om Pod Britannia

I Pod Britannia snakker vi om temaer som er viktige for å forstå britisk politikk og kultur. Bak podcasten står nettstedet britiskpolitikk.no, som drives av journalist Trine Andersen, førstelektor ved UiA Erik Mustad og førstelektor ved UiO Øivind Bratberg. I podcastene tar vi opp et bredt spekter av temaer, fra dagsaktuell politikk og kultur til historiske hendelser og portretter. Du finner podcasten på Itunes - og Spotify - samt på vårt nettsted. Alle episoder ligger også ute på Acast.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS