Annonse

NILU og UNIS i tettere samarbeid

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

NILU har inngått avtale med Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) om samarbeid innenfor forskning og undervisning.

Avtalen er inngått på bakgrunn av at begge institusjonene har stor aktivitet rundt klima- og miljøforskning i Arktis. NILU utvider nå sin aktivitet i nord, og vil bl.a. doble sin aktivitet på Polarmiljøsenteret i Tromsø. Samarbeidet med UNIS og andre universiteter er en forutsetning for å få til dette på en god måte.

Avtalen legger vekt på å videreutvikle samarbeidet mellom institusjonene, til beste for både norsk polarforskning og for ”videre utbygging av kunnskapsbasen i Arktis”, som det heter i §1 i avtalen.

Roland Kallenborn fra NILU er allerede professor i 20 prosent stilling ved UNIS ved avdeling for Arktisk Teknologi (Department of Arctic Technology - AT), og vil også i framtiden bidra til utdanning av Msc- og PhD-studenter ved universitetet. Til gjengjeld skal han kunne drive forskning med logistikkstøtte fra UNIS.

Pr i dag samarbeider UNIS og NILU om følgende forskningsprosjekter:

  1. ”CO2- deponering ved Longyearbyen – et pilotprosjekt”. Prosjektet er støttet av Gassnova, ConocoPhillips, SNSK og UNIS. 
  2. ”Svalbard Integrated Arctic Earth Observing System (SIOS)”. Søknad til ESFRI. 
  3. “Emerging persistent organic pollutants in the high North and North Western Russia (NorthPOP)”. BILAT-prosjekt støttet av Norges forskningsråd. 
  4. “Arctic Health Risks: Impacts on health in the Arctic and Europe owing to climate-induced changes in contaminant cycling (ArcRisk)”. FP 7 EU project.
  5. “Overvåking av lokale PCB utslipp fra Barentsburg og Longyearbyen”, Sysselmann forprosjekt.  
  6. “ArcticIntercal”. BILATprosjekt støttet av Norges forskningsråd om metodesammenligning mellom miljøkjemilaboratoriene i Russland og Norge. 
  7. “EWMA: Northern Environmental Waste Management”. Støttet av Norges forskningsråd. 
  8. “VETAPOS: Volatile emissions from traffic and power production on Svalbard”. Støttet av Miljøvernfondet på Svalbard
Powered by Labrador CMS