Mer kokainbruk i Oslo

Kokainforbruket blant unge og velstående folk i Oslo øker, viser en undersøkelse fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Antall Oslo-folk mellom 21 og 30 som har prøvd kokain økte fra sju til ti prosent mellom 1998 og 2002, viser en hittil upublisert studie fra SIRUS.

Leder for Uteseksjonen i Oslo, Astrid Pettersen, har også registrert at kokainbruken har økt, og at mange av brukerne klarer å holde misbruket skjult for omverdenen. Politiet har registrert den samme utviklingen, skriver Dagsavisen.

- Det vi ser med bekymring på er at bruken av kokain og amfetamin øker i miljøer vi sjelden har noe å gjøre med ellers. Folk i vanlig jobb som tar det i helgene, og som tror det er ganske ufarlig. Men de lurer seg selv, vi vet hvor alvorlig konsekvensene er på sikt, sier Eirik Jensen, politioverbetjent i seksjon for organisert kriminalitet.

Politiet ser nå med bekymring på utviklingen i Storbritannia, der stoffet ketamin, som egentlig er et bedøvelsesmiddel som brukes i akuttmedisinen og på store dyr, er blitt stadig mer populært som festdop i visse miljøer i storbyene. Stoffet er billigere enn de fleste andre ulovlige narkotiske stoffene, og gir sterke hallusinasjoner.

Jensen sier at det i løpet av det siste året er gjort ti beslag av stoffet i Oslo. Tendensen i Storbritannia er at stoffet brukes av stadig flere, og Jensen frykter at bruken vil øke også her hjemme.

(NTB)

Powered by Labrador CMS