Dette bildet fra den indiske romfartsorganisasjonen viser månens overflate idet Chandrayyan-3-toktet forberedte seg på landing onsdag. India er det første landet i verden som har klart å lande et romfartøy nær månens sørpol. Forskere mener området kan inneholde viktige reserver av frossent vann.

Indisk rover har begynt å utforske månens sørpol

India har begynt å utforske månens overflate med en rover torsdag, en dag etter at landet ble det første i verden som trygt landet et fartøy nær månens sørpol.

Roveren Pragyan, som betyr «visdom» på sanskrit, begynte utforskning av månen kun timer etter at Chandrayaan-3-toktet landet trygt onsdag ettermiddag.

– Roveren er rullet ned på overflaten og India har tatt en tur på månen, skriver den indiske romfartsorganisasjonen (ISRO) på X/ Twitter torsdag.

Den sekshjulede, solcelledrevne roveren skal de neste to ukene kjøre rundt i det relativt ukartlagte området på månen og overføre bilder og vitenskapelig data til jorda.

Månens sørpol, som er full av fjell og dype kratre, er stort sett nytt territorium innen romforskning, og forskernes håp er å finne vannis.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS