Professor ved Høyskolen Kristiania, Leila E. Ferguson og Professor og prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid ved Høyskolen Kristiania, Trine J. Meza. (Foto: Høyskolen Kristiania)

Høyskolen Kristiania får to nye kvinnelige professorer

Denne måneden ble det vedtatt at førsteamanuensis og prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, Trine J. Meza (50) og førsteamanuensis, Leila E. Ferguson (38) ved Høyskolen Kristiania, begge har rykket opp til den høyt ettertraktede professortittelen. Dermed går raten kvinnelige professorer ved Høyskolen Kristiania opp fra 13 til 19 prosent.

Professor er den høyest vitenskapelige stillingen du kan ha ved norske undervisnings- og forskningsinstitusjoner. Det er ikke et formelt krav at en professor har doktorgrad, men i dag blir i praksis ingen uten doktorgrad utnevnt til professor.

Det er fortsatt flere høyskoler i Norge som ikke har en eneste kvinnelig professor. Bare én av fire professorer i Norge er kvinner, men vi nærmer oss snart én av tre, i følge DBH (Database for statistikk om høyere utdanning).

Trine J. Meza leverte i 2000 sin doktorgrad i genetikk ved Universitetet i Oslo. Hun har flere år med forsknings- og undervisningsarbeid bak seg, før hun i dag endelig kan titulere seg selv med tittelen professor.

Førsteamanuensis, Leila E. Ferguson ved Høyskolen Kristiania valgte en annen retning enn Meza. Ferguson leverte sin doktorgrad i pedagogikk ved Universitet i Oslo, i 2013 og nå fem år senere har hun rykket opp til professor.

Les mer på høyskolens nettsider.

Powered by Labrador CMS