Utklasser McCain på helse

Velgerne har klart størst tro på at Barack Obama løser USAs store helseproblemer, ifølge National Poll on Children’s Health.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Nær sagt uansett hva helseutfordringen synes å bestå i; et klart flertall av personene som deltok i denne undersøkelsen er overbevist om at Obama vil gjøre en bedre jobb som president enn John McCain.

National Poll on Children’s Health har benyttet seg av data som omfattet 2 245 personer over 18 år. 75 prosent av deltakerne hadde selv barn.

Obama i føringen

Nedenfor ser du deres mening om hvem som er best egnet til å løse helseutfordringer i USA. Prosentandelen av stemmene vises i parentes.

Barack Obama. (Foto: United States Senate)

• Helseforsikring er for dyrt for familier: McCain (38 prosent), Obama (62 prosent)

• Mange har ikke råd til reseptbelagte medisiner: McCain (43 prosent), Obama (57 prosent)

• Millioner av barn er ikke forsikret: McCain (35 prosent), Obama (65 prosent)

• Millioner av voksne står uten forsikring: McCain (35 prosent), Obama (65 prosent)

• Noen får helsetjenester av langt dårligere kvalitet: McCain (38 prosent), Obama (62 prosent)

USAs mange utfordringer i helsesektoren har vært, og er fortsatt, et viktig innenrikspolitisk tema.

Selv om andre temaer, både av vesentlig og kuriøs art, har fått langt større oppmerksomhet i innspurten av denne presidentvalgkampen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Men det er som kjent fortsatt slik at valgkampen handler om mer enn Rørlegger Joe og Sarah Palins klesbudsjett…

- Viktitg hva de mener om helse

Dessuten; hva John McCain og Barack Obama mener om barns helsetilbud, kan ha stor betydning for hvordan mange amerikanere velger å stemme, viser det seg.

I National Poll on Children’s Health sier nemlig 66 prosent av husholdningene med barn at kandidatens meninger om barns helsetilbud vil påvirke deres stemmegiving, mens tilsvarende andel i husholdninger uten barn er 51 prosent.

- Det at over halvparten av velgerne sier at kandidatens meninger om barns helseomsorg vil være viktige for hvem de stemmer på, gjør at helseomsorg defintivt ser ut til å være viktig for velgerne.

Det sier professor i pediatri og indremedsin, Matthew M. Davis, ved University of Michigan Medical School i et presseskriv. Han har ledet arbeidet med National Poll on Children’s Health.

De tre største helseproblemene

John McCain. Foto: Wikimedia Commons

Undersøkelsen, som ble offentliggjort i oktober, viser i praksis at velgerne har mye større tillit til at Barack Obama kan løse helseproblemene enn John McCain

Som en del av National Poll on Children’s Health, skulle deltakerne i undersøkelsen også peke ut de tre størske helseproblemene USA står overfor, ut fra fem valgmuligheter.

Resultatet ble at folket plasserte høye forsikringskostnader på toppen av listen (80 prosent).

At priser på reseptbelagte medisiner må være overkommelige, kom på 2. plass  (57 prosent), mens millioner av uforsikrede barn (56 prosent) havnet like bak.

For øvrig mente 93 prosent av demokratene, og 69 prosent av velgermassen uten sterk partitilknytning, at Obama er den beste kandidaten til å ta fatt på utfordringen med alle barn som mangler forsikring.

Blant republikanerne mener bare 79 prosent at McCain ville være mest effektiv på dette området.

Les mer:

University of Michigan: C.S. Mott Children’s National Poll on Children’s Health

Powered by Labrador CMS