Golfball i bane rundt jorda

Historiens lengste golfslag er et faktum. Kosmonaut Mikhail Tjurin var storfornøyd etter å ha sendt ballen i bane rundt jorda med et enhåndsslag utenfor Den internasjonale romstasjonen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Den gikk ganske langt. Det var et ypperlig slag, slo Tjurin fast etter den noe spesielle sportsbegivenheten natt til torsdag norsk tid.

Det er den canadiske golfkølleprodusenten Element 21 som står bak stuntet, som ble filmet med videokamera.

Opptaket skal inngå i en reklamefilm, og på den måten får Den russiske romfartsorganisasjonen noen sårt tiltrengte ekstra rubler i kassa.

Trygt?

Den amerikanske romfartsorganisasjonen (NASA) har ikke anledning til å motta penger fra private, og kan dermed ikke ta på seg denne typen kreative romoppdrag.

NASA har likevel bidratt til grundige undersøkelser i forkant av Tjurins golfslag, for å sikre at stuntet ikke får en uønsket bumerang-effekt.

Dersom ballen på sin ferd rundt jorda skulle treffe romstasjonen, astronauter på romvandring eller andre installasjoner, vil den kunne utgjøre en alvorlig fare for sikkerheten.

48 runder

Element 21 hevder golfballen vil sirkle rundt kloden de kommende tre og et halvt årene, men dette avvises av NASA.

Ifølge romfartsorganisasjonen mer edruelige beregninger vil det ta rundt tre dager før ballen når jordas atmosfære og brenner opp som følge av luftfriksjonen.

I løpet av denne tiden vil golfballen ha beveget seg minst 48 ganger rundt jordkloden.

(NTB-Reuters)

Powered by Labrador CMS