Selvsagt andeforskning

Den britiske skattebetalerforeningen er i harnisk etter at University of Oxford har brukt tre år og tre millioner skattekroner på en studie som viser at ender liker vann.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

'Studien fra University of Oxford antyder at ender egentlig ikke er så opptatt av svømming. (Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)'
"Studien fra University of Oxford antyder at ender egentlig ikke er så opptatt av svømming. (Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)"

To forskere fra et av verdens fremste universiteter lot en flokk ender velge mellom en dam, et trau med vann og en dusj. De fant ut at endene tilbrakte overraskende mye tid i dusjen, skriver The Guardian.

Susie Squire fra den britiske skattebetalerforeningen er ikke videre imponert.

- At ender liker regn og vann er sunn fornuft. Det siste myndighetene bør tildele knappe ressurser til er tøv som dette, sier hun til Guardian.

- Urettferdig fremstilt

Professor i dyreatferd ved University of Oxford, Marian Stamp Dawkins, sier det er urettferdig å fremstille studien som en undersøkelse av om ender liker vann.

Hun sier studien er gjort for å finne den beste måten å gi vann til gårdsender på. Grunnen til at dette er viktig, er fordi andedammer ofte blir skitne og uhygieniske, og at de holder på unødvendig mye vann.

Dawkins sier forskerne hadde regnet med at endene ville tilbringe mesteparten av tiden i andedammen, men det at de foretrakk dusjen kan tyde på at selve svømmingen ikke er så viktig for dem.

Powered by Labrador CMS