Er det virkelig sant at vi er tyngre i dag enn vi var før? Og hva kan vi egentlig gjøre med det? (Foto: saltodemata, Shutterstock, NTB scanpix)

Podcast: Spør en forsker: Hvorfor er det så vanskelig å gå ned i vekt?

De fleste nordmenn har overvekt eller fedme. Hvorfor klarer vi ikke å gå ned i vekt? Og hvordan behandler vi barn med fedme og overvekt? Vi spør noen av landets fremste forskere. Her kan du høre hva de svarer.

Ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet har de fleste menn og kvinner her i landet overvekt eller fedme. Hva kan vi gjøre med det?

Under årets Forskningsdagene arrangerte forskning.no en debatt mellom noen av landets fremste forskere på overvekt og fedme.

Foran en fullsatt sal i Kulturuset i Oslo ble diskusjonen til tider opphetet da forskerne ble konfrontert med dårlige resultater.

Det kan du lese mer om denne saken: Mener fedmebehandling av barn har vært mislykket

Forskerpanelet besto av Jøran Hjelmesæth, som er leder av Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold og professor i medisin ved Universitetet i Oslo, Jorunn Kaiander Sundgot-Borgen, professor ved Norges idrettshøgskole, og Gro Rugseth, førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Ordstyrere var forskning.nos redaksjonssjef Bjørnar Kjensli og redaktør Nina Kristiansen.

Slik lytter du til «Spør en forsker»

Har du lyst til å få nye episoder av podcasten rett på mobiltelefonen?

Med en Android-telefon kan du søke etter «Spør en forsker» i den podcast-appen du liker best.

Bruker du en iPhone, kan du abonnere i Apple Podcasts ved å trykke på denne lenken.

Vil du helst lytte fra PCen? Da kan du høre nye episoder på SoundCloud, eller trykke på spilleren under:

Powered by Labrador CMS