Storbritannias statsminister Boris Johnson snakker åpent om sine egne vektproblemer når han nå lansere en ny kampanje mot overvekt i befolkningen. Her lager han pai i kampanjen for å få Storbritannia ut av EU.

Boris Johnson fronter kampanje mot overvekt i Storbritannia

Storbritannias regjering vil iverksette en rekke tiltak for å bekjempe overvekt. De vil beskytte britene mot covid-19, sier statsminister Boris Johnson.

Mandag kunngjorde den britiske regjeringen at den blant annet vil forby «kjøp 1 og få 1 gratis»-tilbud for usunne produkter.

Samme dag la statsministerens kontor ut en video på nettet som viser Johnson på luftetur med hunden mens han snakker om sin egen kamp mot overvekt.

– Å gå ned er hardt, men med noen små endringer kan vi alle føle oss i bedre form og sunnere, sier Boris Johnson.

Regjeringen legger også opp til at restauranter vil måtte oppgi antall kalorier på menyene, og TV-reklame for «junkfood» skal forbys etter klokka 21. Regjeringen vurderer også et forbud mot å plassere sjokolade og andre søtsaker ved kassene i supermarkedene.

To av tre veier for mye

To av tre voksne briter veier mer enn hva som regnes som sunt.

Det er ikke første gang den britiske regjeringen iverksetter tiltak for å hindre at stadig flere briter blir overvektige. Men denne gangen er det koronapandemien som er den utløsende faktoren.

Analyser viser at nesten 8 prosent av kritisk syke pasienter som får intensivbehandling, er svært overvektige, mens i befolkningen generelt er andelen 3 prosent.

En studie fra Public Health England viser dessuten at overvekt øker risikoen for å dø av koronaviruset med 40 prosent.

Powered by Labrador CMS