Møt de framtidige kongebarna

Forskere ved universitetet der prinseparet møttes har sett i datamodell-krystallkulen, og spår hvordan de kongelige avkommene vil se ut.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Er dette fjesene som skal myse furtent mot tabloidfotografene om noen år? Bilde: Image: David Perrett and Amanda Hahn/University of St Andrews"

For å spekulere litt i resultatet av bryllupsnatten, med forskningen i ryggen: Forskere ved det skotske universitetet St.Andrews har laget dataanimerte bilder av babyene som kanskje skal tasse i gangene på Buckingham Palace i fremtiden.

De har brukt trekk fra Catherine Middleton og prinsens voksne ansikter og innarbeidet dem i fjeset på en syv måneder gammel baby.

Mange studier tyder på at vi mennesker klarer å se likheter mellom foreldre og barn, selv om barnet bare er et par måneder, ifølge forskerne ved Perception Lab.

200 landemerker i ansiktet

Dataverktøyet de har brukt, samler 200 markører i et ansikt, og er utviklet av David Perret og Amanda Hahn ved Perception Lab på St.Andrews.

Laboratoriet ledes av Perrett - her forsker de på hvordan mennesker oppfatter ansikter, og hvorfor.

Det er mulig å finne tegn på slektskap nesten overalt i ansiktet til et menneske, ifølge forskerne.

- Men det er noen spesielt definerende trekk, som Kate Middletons buede øyenbryn og prins Williams firkantede hake, sier Hahn.

Men hvordan vil det kongelige parets eventuelle avkom se ut som voksne? Forskerne har et mulig svar her også.

"Dataverktøyet serverte disse unge fjesene da forskerne matet det med bilder av prince William og Catherine Middleton. (Bilde: David Perrett and Amanda Hahn/University of St Andrews)"

Lagde tvilling og blandet med den andre

- Vi tok Kate sin ansiktsform og brukte et transformasjonsprogram til å konstruere en virtuell tvillingbror, forklarer Perrett.

Dette fjeset har de igjen blandet de sammen med prins Willams kantete ansikt, for å anslå et mulig oppsyn på en framtidig britisk kongesønn.

Så utførte forskerne metoden den andre veien for å lage de kvinnelige ansiktet.

Kilde:

“Heir apparent? Meet Will and Kate’s children” Artikkel New Scientists nettsider, 28.april 2011

Powered by Labrador CMS