Tyske Biontech har utviklet et mobilt produksjonsanlegg for koronavaksine. Planen er at slike modulfabrikker skal sendes til Afrika, der under 12 prosent av innbyggerne til nå er fullvaksinert.

Biontech vil sende mobile vaksine­fabrikker til Afrika

Tyske Biontech, som sammen med amerikanske Pfizer utviklet den første koronavaksinen, planlegger å sende mobile vaksinefabrikker til Afrika.

– Spørsmålet var om vi kunne lage slike produksjonsanlegg kompakte nok til at de fikk plass i konteinere, sa Biontechs sjef Ugur Sahin da han onsdag viste fram en slik modulfabrikk, døpt Biontainer.

Planen er å få den første konteinerfabrikken på plass til sommeren, og Rwanda og/eller Senegal vil trolig få først, ifølge det tyske legemiddelselskapet.

Rwandas president Paul Kagame og Senegals president Macky Sall var begge på plass da Sahin presenterte planen i Marburg i Tyskland onsdag, og det samme var Ghanas president Nana Akufo-Addo og WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

– Dette modulsystemet åpner opp helt nye perspektiver for global vaksinefordeling, sa Kagame.

Tedros hyllet også initiativet og understreket at lokal produksjon av vaksine er helt avgjørende for å nå målet om at minst 70 prosent av befolkningen i land skal få koronavaksine.

Over 100 land har ennå ikke nådd dette målet, og i enkelte land i Afrika er vaksineringen knapt kommet i gang. Under 12 prosent av kontinentets innbyggere er hittil fullvaksinert, ifølge WHO.

Powered by Labrador CMS