Nærundervisning i fjerne strøk

I Tanzania har to NHH-professorer har satt i sving et omfattende undervisningsprosjekt som de har spesialdesignet for mikrokreditt-klienter.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesten 400 mikrokreditt-klienter møtte opp for å motta diplom for gjennomført innføringskurs i forretningsdrift. (Foto: Sigrid Folkestad)

I løpet av en periode på flere år skal forskerne observere effektene av kurset. Det første kullet er ferdig med grunnleggende bedriftsøkonomi, og denne uken var det stor feiring i Dar es Salaam.

Forskningsprosjektet Teaching entrepreneurship to microfinance clients in Tanzania: Financial and human capital for development er ledet av NHH-professorene Kjetil Bjorvatn og Bertil Tungodden.

Det viktigste spørsmålet forskerne ønsker å få svar på er hvilken effekt undervisning i forretningsdrift vil ha for mikrokreditt-klientene.

Prosjektet har vakt stor oppmerksomhet i Tanzania, der Bjorvatn og Tungodden samarbeider med PRIDE, som er landets største mikrofinansinstitusjon. De jobber også sammen med Universitetet i Dar es Salaam og forskningssenteret REPOA. Prosjektet blir støttet av Sparebanken Vest.

Diplomutdeling

NHH-professorene Kjetil Bjorvatn (t.v.) og Bertil Tungodden var til stede under avgangsseremonien i Dar es Salaam. (Foto: Sigrid Folkestad)

Flere hundre låntakere i Dar es Salaam er altså ferdige med kurset der de har fatt en innføring i forretningsdrift. Hver uke i flere måneder har de vært samlet i lokalene til mikrokreditt-banken i Dar es Salaam, PRIDE.

Regnskap, ledelse og analyse har stått på timeplanen.

Under avgangsseremonien i Dar es Salaam denne uken møtte nærmere 390 klienter for å motta diplom for gjennomført kurs. Alle var festkledde, de fleste i tradisjonelle, tanzanianske klær.

Foruten kioskeierne, skredderne, sjåførene og alle de andre låntakerne, var handelsministeren på plass, direktørene fra de ulike samarbeidspartnerne, tanzanianske forskere – og ikke minst “the Professors from Norway”.

Bjorvatn og Tungodden måtte ta i mot svært mye jubel og takketaler for initiativet og arbeidet for å få i gang kursingen av mikrokreditt-klientene.

Powered by Labrador CMS