Annonse

Bedre mat i mikrobølgeovnen

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange kan lage bedre mat i mikrobølgeovnen, om de bare skrur ned varmen.

Det er flere årsaker til at mat lagd i mikrobølgeovn ofte ikke blir særlig god, forteller matforskerne hos Nofima. De har forsket på hvordan mat varmet i mikrobølgeovn kan få bedre kvalitet.

– Et typisk problem er at brukeren setter mikrobølgeovnen på maks styrke, uten å ta hensyn til mengde, plassering eller anbefalt koketid, sier Nofima-forsker Dagbjørn Skipnes. Vil du at maten både skal smake godt og beholde mest mulig bra næringsstoffer, er det ikke noen god løsning å alltid sette ovnen på fullt.

Ofte blir maten best om du varmer den på moderat varme i ett minutt, lar maten hvile i ett minutt, før den igjen varmes i ett minutt på moderat varme. Da kan mikrobølgematen bli både god, riktig varm og beholde kvaliteten i råvarene.

For å fordele mikrobølgene best mulig, bør ovnen ha en roterende glassplate i bunnen. Det er også en fordel om innpakningen er rundt eller oval.

Om plastinnpakket mikrobølgemat varmes for mye, kan uheldige stoffer ta turen fra plasten over i maten, advarer forskerne.

Powered by Labrador CMS