Abel får sin egen kake

Kjøkkensjefen på Hotell Continental i Oslo har funnet opp ei helt ny kake til ære for Abel. Den er neppe noe Grete Roede vil anbefale.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Mmmm! Den er kjempegod og råavansert, lover hotellets informasjonssjef mellom munnfullene. Dette er ei spesialdesignet rolls royce-kake.

Matte-mat

Det var Vitenskapsakademiet som først kom opp med ideen: Hvorfor ikke lage en egen kakesort til Abels ære? Hotell Continental tok utfordringa, og forskning.no har både kokken og informasjonssjefen på tråden i det den gastronomiske oppfinnelsen prøvesmakes for aller første gang. Det er visst ikke spart på kruttet.

- Kaka har en kraftig sjokoladebunn med solbærlikør, forklarer Morten Hallan, kjøkkensjef på Annen Etage, og Abelkakas far. Oppå der ligger en tykk krem av smeltet sjokolade, konjakk, fløte og smør. Så kommer et lag med syltet solbær, med nøttemarengs på toppen. Helt øverst troner ei krone av italiensk marengs.

"Kjøkkensjef Morten Hallan skjærer stykker av vidunderkaka, så både Abelprisvinnerne og pressen får smake."

Hallan innrømmer at det ikke er noe videre matematisk over kreasjonen, kanskje bortsett fra at den er ganske tung. Selve oppgaven med å finne opp godsaken var forresten heller ikke så lett.

Bedre enn Bernard

- Det er vanskelig å finne opp kruttet på nytt, sier kjøkkensjefen. Prosessen krever hodebry, og vi hadde bare ei uke på oss.

Han er imidlertid fornøyd med resultatet. Kaka ser pen ut, og smaker godt. Men på spørsmål om Abelkaka kan konkurrere med andre personrelaterte søtsaker som Sarah Bernard eller Napoleonskake, blir det protester.

- De er enkle, kjedelige kaker. Denne her er mye mer avansert!

I tillegg kommer den altså ut i “limited edition”. Vidunderet kan bare kjøpes på Theatercafeen ut Abel-uka, og er du for seint ute, må du pent vente til neste års prisutdeling.

Med tanke på hvor mange kalorier som utvilsomt må skjule seg under Abel-kakas noble marengs, er det kanskje like greit.

Powered by Labrador CMS