Glasgow-folk de feiteste i Storbritannia

Hvis skottene er så gjerrige som myten vil ha det til, er det i hvert fall ikke maten de sparer på. Folk i den skotske storbyen Glasgow er nemlig de feiteste i hele Storbritannia, viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Men det er ikke mange grammene i gjennomsnittsvekt som skiller Glasgow-folket fra folk i Edinburgh, går det fram av undersøkelsen som er foretatt av bladet Men’s Fitness. De utskjelte søringene, med londonerne i spissen, er derimot både slanke og sunne.

Glasgow-folket var også feitest i en tilsvarende undersøkelse for halvannet år siden. -Problemet er først og fremst at skottene spiser mye skrapmat og gir blaffen i frukt og grønnsaker, sier Men’s Fitness-redaktør Andy Dixon til BBC.

Men ifølge den britiske rikskringkastingens nettsider er det håp for skottene likevel. Nesten hver tiende Glasgow-innbygger trener i dag regelmessig, og byens myndigheter bruker nå 20 millioner kroner på “spis sunt”-kampanje.

Det står ikke stort bedre til med kostholdet på de skotske bygdene enn i de store byene. Helseproblemer som skyldes feilernæring kombinert med mangel på fysisk trening er utbredt i hele Skottland, sier Steve Cardownie i bystyret i Glasgow.

(NTB)

Powered by Labrador CMS