Donald Trump er den eneste republikanske kandidaten som er igjen etter primærvalgene. Men kan han slå demokraten Hillary Clinton? (Foto: Chuck Burton, AP, NTB scanpix)

Podcast: – Trump blir den neste amerikanske presidenten

Det sier politikkforsker Hilmar Langhelle Mjelde, som er gjest i denne episoden av Politikk og Røvere. Men kan man egentlig spå om fremtiden i samfunnsvitenskapen?

Politikk og Røvere

Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge er doktorgradstipendiater ved Fakultet for sosiologi og statsvitenskap på det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze. Hver uke lager de podcasten Politikk og Røvere. Du finner alle sendingene her. Podcasten finnes også på FacebookSoundcloud og iTunes

Er det mulig å forutsi valg og andre viktige hendelser i samfunnet? Finnes det jernlover på lik linje med dem vi har i fysikkens verden?

Gjesten denne uken er forsker i sammenlignende politikk Hilmar Langhelle Mjelde. Programledere er Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge, som er doktorgradstipendiater ved det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze.

De snakker om hvem som kommer til å vinne valget i USA og hvordan det går an å spå det, hvilket lag som kommer til å vinne fotball-EM og science fiction-fortellingene til Isaac Asimov.

Her finner du podcasten på iTunes.

Powered by Labrador CMS