Podcast: Hva skjer med den offentlige debatten når Trump inntar det hvite hus?

Verdensledere er konstant urolig for hva Trump skulle komme til å buse ut med på Twitter. Hva kan de politiske konsekvensene bli? Og vil Twitter overleve Trump?

Donald Trump har sjokkert og overrasket en hel verden – ikke minst med sin politiske språkbruk. Han provoserer, lyger og bryter alle regler og normer for hva som er forventet oppførsel for en innkommende amerikansk president. Helt sentralt står Twitter. «Min megafon,» som han selv sier.

Børskurser går opp eller ned alt etter hva Trump tvitrer om ulike selskaper. Verdensledere er konstant urolig for hva Trump skulle komme til å buse ut med på Twitter. 

Hva skjer med tonen i den offentlige debatten når Trump formelt inntar det hvite hus med sine aldri hvilende tvitrende fingre? Og hva kan de politiske konsekvensene bli? Og hva betyr Trump for Twitter? Overlever Twitter Trump?

Hør Bente Kalsnes fortelle mer om Trump og Twitter. Hun er ekspert på sosiale medier og underviser og forsker på digital journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Kalsnes tok nylig doktorgraden på politikeres bruk av sosiale medier.

 

 

Powered by Labrador CMS